Emaitzak: 8

ES EU
Gizarte eta kultura zerbitzuak (1)
Como ya se ha dicho anteriormente las enfermedades infecciosas se producen cuando microorganismos patógenos invaden el cuerpo de un ser humano. Aurretik esan dugun bezala, mikroorganismo patogenoek giza gorputza inbaditzen dutenean sortzen dira gaixotasun infekziosoak.

Materiala: Adierazpena eta komunikazioa

Irudi pertsonala (2)
A través de las uñas se pueden transmitir microorganismos patógenos, sustancias tóxicas, Azazkalen bidez, mikroorganismo patogenoak, substantzia toxikoak eta abar transmiti daitezke.

Materiala: Elektroestetika

DESINFECCIÓN es la eliminación total o parcial de los microorganismos patógenos pero no necesariamente de sus esporas, ni de todos los virus. DESINFEKTATZEA da mikroorganismo patogenoak guztiz edo neurri batean hiltzea, baina ez dakar esporak halabeharrez hiltzea, ezta birus guztiak ere.

Materiala: Elektroestetika

Ostalaritza eta turismoa (4)
Peligro y causa: persistencia de microorganismos patógenos por falta de desinfección de la lechuga o por haber sido mal desinfectada. Arriskua eta kausa: mikroorganismo patogenoek bizirik irautea, uraza ez delako desinfektatu edo ez delako behar bezala desinfektatu.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

Sin embargo, pese a ser un tratamiento térmico suave, elimina los microorganismos patógenos y reduce los microorganismos alterantes. Tratamendu termiko leuna izanik ere, mikroorganismo patogenoak deuseztatzen ditu, eta mikroorganismo alteratzaileak murrizten.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el caso de la pasteurización por microondas aplicada a platos preparados, el objetivo es el de inactivar los microorganismos dentro del envase final y disponer de una vida comercial extendida que permita una distribución eficiente, capaz de garantizar al consumidor el nivel apropiado de protección frente a la presencia o crecimiento de microorganismos patógenos. Mikrouhin bidezko pasteurizazioa prestatutako platerak egiteko erabiltzen denean, helburu nagusia da merkaturatzeko ontzian bertan mikroorganismoen jarduna etetea, eta aldi berean plateren erabilgarritasun komertziala luzatzea, banaketa eraginkorra izan dadin. Horrela, kontsumitzailea behar bezala babestea lortzen da, mikroorganismo patogenoen arriskua ezereztuz.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx

En el desarrollo del indicador se ha estudiado la influencia de un gran número de microorganismos patógenos y alterantes de los alimentos obteniendo en todos los casos resultados exitosos. Adierazgailua garatzean, askotariko mikroorganismo patogenoekin eta alteratzaileekin nola jokatzen duen aztertu da, eta kasu guztietan emaitza arrakastatsuak lortu dira.

Materiala: LANEKI_Sukaldaritza.tmx